Hogyan készítsünk instant kávét a szabadban?

Hogyan készítsünk instant kávét a szabadban?

Ha a téli hidegben forróságra vágysz, arra is a legélvezetesebb mód a kávé! Amikor a szabadtéren vagy, ahol sehol egy kávéfőző, még csak egy barista sincs kéznél, egy kis kreativitással és néhány egyszerű eszközzel könnyedén elkészítheted az instant kávédat.

Forró víz és instant kávé

Forralj vizet egy tűzön vagy hordozható tűzhelyen. Öntsd a forró vizet az instant kávéporra a kávé arányainak megfelelően. Keverd el és hagyd állni egy percig. Ha van nálad, adj hozzá tejet vagy cukrot a személyes ízlésed szerint.

Helyezz instant kávét egy kávéfilterbe. Kötözd be vagy zárd le a filtert. Öntsd le forró vízzel a filtert egy bögrébe vagy pohárba, és hagyd csepegni.

Ha van nálad szilikon kávészűrő, helyezd a bögrére vagy edényre. Szórd rá az instant kávét. Öntsd le forró vízzel, miközben a szilikon kávészűrő szűri le a kávét.

Ha rendelkezésedre áll, használj kávés készítő táskát (coffee bag). Helyezd bele a kávéport és öntsd le forró vízzel. Hagyd ázni, majd vedd ki a táskát.

Ha a hideg kávéitalok rajongója vagy, néhány módszert ehhez is mutatunk:

Instant kávé és hideg víz (Shake Method)

Tölts egy üvegbe vagy hordozható pohárba instant kávét. Önts rá hideg vizet. Jól rázd össze, amíg az instant kávé teljesen fel nem oldódik. Hogy borzongatóan átjárjon a fagyos ital élénkítő, ébresztő hatása, adj hozzá jégkockát, ha rendelkezésedre áll.

Ezek a kreatív megoldások segítenek, hogy a szabadban is élvezhesd az instant kávézás élményét. A természet hangulatában való kávézás egy sajátos varázst ad az italnak.