A műköröm és a kávézás

A műköröm és a kávézás

Uraim! Talán nem meglepő és nem is kellene, hogy mondjuk, de muszáj spoilerezni kicsit: ez egy csajos cikk lesz! Úgyhogy innen a továbbolvasást csak saját felelősségre ajánljuk! Először is, ha feltetted a kérdést, hogy „Hogyan is jön egy címbe a műköröm és a kávé?”, nem csoda. De hogy ne  húzzuk tovább az idegeket, máris mondjuk, hogy ezt rögtön meg is látjátok, hiszen blogcikkünk a két – látszólag egymástól távol álló - fogalom közötti kapcsolatot fedi fel.

Az ember lányát manapság olyan sok minden stresszeli... Nincs az a szundi, ami a reggeli ébresztőt jobbá varázsolná, és a busz mindig úgy dönt, hogy késni fog, épp, amikor a legjobban sietnénk. Az eső meg ...? Persze, esik! De ne aggódj, mert vannak megoldások erre az őrületre, és a kávézás és a körömrágás csak kettő közülük!

Kávézás: a nyugodt pillanatok varázsa

Amikor ott vagy a barátnőkkel egy kávé mellett, és mindenféle munkahelyi stresszt és idegességet levezettek egymással egy kávé mellett, tökéletes módja annak, hogy kiventilláld magad. A jó beszélgetés, a nevetés, és persze a finom kávé mind segít az idegeskedés levezetésében.

És teljesen érthető az is, ha egyedül mész egy csendes kávézóba, és elmerülsz a saját gondolataidban.. Csak te és a kávé, ami elvarázsol, elgondolkodtat, néhány nyugodt pillanatra megállít a napban. Kiszakadhatsz a mindennapi rohanásból, átgondolhatod tiszta fejjel az eddig történteket és felkészülhetsz a további kihívásokra. Egy bögre forró, illatos kávéval a kezedben csodás dolgok történhetnek.

Körömrágás: a rossz szokás, ami megszabadulást kínál?

Van, aki ezt a rossz szokást választja a stressz levezetésére. De nem hiszed el, milyen rossz ötlet!

Egyrészt műkörömmel tudod „gyógyítani” a megszokást, ami a pénztárcádat is minden hónapban megviseli. De túl a műkörmökön, ez a kis szokás ugyanis igencsak káros lehet. A körmeid és a bőröd megsínyli, fájdalmas is lehet, és akár fertőzéseket is okozhat. És ami a legrosszabb: hosszú távon még több stresszt okozhat, amikor aggódsz az ujjaid miatt. Na és szociálisan? A körömrágás – és eredményeként a lerágott köröm - nem feltétlenül az emberek kedvence a társasági eseményeken.

Szóval, hogy mindennek mi a tanulsága?

 Ha a kávézás a stresszkezelésed módja, ne habozz! Egy kis időt szakíts magadnak a mindennapi rohanásból, és élvezd meg egy jó kávé társaságában. De a körömrágást hagyd abba – hidd el, egy jó kávé (kiváltképp még ha koffeinmentes is) sokkal jobb megoldás!

„Kávézás, nem körömrágás” legyen a jelszavad a stresszes napokon!

Olvasd tovább blogcikkeinket ITT!

Az olvasáshoz pedig a legjobb kávékat ITT rendeld meg!