Kávéval a világ körül

A kávé az egyik legnépszerűbb ital a világon, és szinte minden országnak megvan a maga kávézási kultúrája. Az egyes országokban eltérőek mind a kávéfajták, mind a pörkölési módok, mind a kávéfogyasztási szokások és az elkészítési módok is. Utazzunk hát végig a világon és nézzük meg, hogyan készítik a kávét az egyes országokban!

Olaszország: Espresso

Az olaszok a világ legnagyobb kávéfogyasztói, és az eszpresszó tagadhatatlanul az ő találmányuk. Az eszpresszó egy sűrű, erős, kis adag kávé, amelyet 9-10 gramm finomra őrölt pörkölt kávéból készítenek. Az eszpresszókészítést igazi kulináris művészeti szintre emelték, ezért az olasz baristák éveket töltenek az eszpresszó tökéletesítésével.

Törökország: Türk kávé

A Türk kávé Törökországban a kulturális élet fontos részét képezi. Ez egy sűrű, testes kávé, amelyet hagyományosan speciális edényben, a cezvében készítenek. A kávét közepesnél is finomabbra őrlik, majd cukorral és vízzel együtt forralják fel. A türk kávé általában édes, tálalása pedig kis csészékben történik.

Kolumbia: Café de Olla

A Café de Olla Kolumbiában készült kávéital, amelyet hagyományosan egy cserépedényben készítenek. A kávét jellemzően fahéjjal és cukorral főzik, és az eredmény egy édes, fűszeres kávé. A Café de Olla Kolumbiában a hidegebb hónapokban készül. Sokak szerint ez a legjobb kávéital Kolumbiában.

Japán: Pour Over

A Pour Over Japánban egyre népszerűbb kávékészítési mód. Ez egy egyszerű, de hatékony módja a kávékészítésnek, amelyhez csak forró vizet és frissen őrölt kávét kell használni. A japán pour over kávé kézzel készül egy darálóval őrölt, közepes őrleményű kávéval és papír szűrővel. A kávéfőző cseppenként áztatja a kávéport, és így lehetővé teszi a kávé ízének és aromájának finomhangolását. Ez a módszer lehetővé teszi, hogy minden csésze kávé egyedi és tökéletes legyen.

Keresd világ körüli kávéinkat webáruházunkban!