Az otthon kávézás művészete 1.

Az otthon kávézás művészete 1.

Az alapanyagok és a hozzávalók

Az otthon elkészített kávé is lehet tökéletes. A kávéfőzés művészetét szeretnénk bemutatni, hogy minél jobb kávékat tudjanak készíteni akár saját maguknak, akár ha vendégeik érkeznek. Érezzük magunkat mindig egy kávéházban, adjuk meg a hangulatát, ízét a kávézásnak.

Harmónia

Minden eleme a tökéletes kávékészítésnek ugyanolyan fontos. A víz, a kávéfőző, az őrlő és maga a kávé is. A tökéletes kávé elkészítése tapasztalat kérdése is. De megéri a fáradtságot, hogy elsajátítsuk ezt a tudományt.

Víz

A tökéletes kávé alapja, hogy a víz jó minőségű legyen. Sajnos a csapból érkező víz nem a legmegfelelőbb a tökéletes kávé elkészítéséhez, mert túlságosan kezelt az, ami közvetlenül érkezik belőle, emiatt nem alkalmas arra, hogy a kávé ízét kibontsa. Ezért lehetőleg használjunk vízszűrőt a csapvízhez, az ilyen módon kezelt víz már megfelelő lesz a kávéfőzéshez. 

Kávé

Bármelyik módját is választja a most felsorolt kávéfőzési technikáknak, mégiscsak a legfontosabb összetevő maga a kávé. A klasszikus kávézáshoz, illetve módszerekhez a 100% arabica, lassú pörkölésű termékeink közül, melyek biztosítják a kiegyensúlyozott és gazdag ízharmóniát. Aki az erős, fekete kávékat szeretik, a robusta-kávékból válasszanak, hiszen azok intenzitása, valamint koffein-tartalma megfelelő startot ad a napnak.

Kávé őrlése

A kávé őrlése azért lényeges szempont, mert a szemcsék mérete miatt a kávé íze is más lesz. Ha egy kicsit változtatunk a kávészemcse méretén más és más ízt kapunk. Ezért nem mindegy, hogy milyen kávéőrlőt vásárolunk. A jó őrlő ára majdnem annyi, mint egy jó kávéfőzőgép ára. De mindenképpen megéri a befektetést, hogy a legjobb minőséget tudjuk produkálni. Alapszabály, hogy - lehetőség szerint - mindig az utolsó pillanatban őrlünk!