Tassimo, Dolce Gusto vagy Nespresso?

A Tassimo, a Dolce Gusto és a Nespresso a legnépszerűbb márkák a kapszulás kávék világában. Közös jellemzőjük, hogy ezekkel a kávégépekkel az otthonunkban is tudunk minőségi, ízletes kávét készíteni másodpercek alatt.

Fontos megjegyezni azonban, hogy minden márkának a kapszulája csak és kizárólag a saját kávégépével kompatibilis. Ez azt jelenti, hogy Tassimo kapszulát csak is Tassimo kávégéppel tudsz elkészíteni és ez ugyanúgy igaz a Dolce Gusto és a Nespresso kapszulákra is.

Tudom mit gondolsz, de akkor melyiket válasszam? Ha még nem rendelkezel kapszulás kávégéppel, akkor érdemes attól a márkától választani, ami a számodra legmegfelelőbb kávé kínálattal rendelkezik. Itt több szempontot érdemes figyelembe venni, például:

  • kapszulák ára
  • kapszulák ízesítése
  • fontos-e Neked a kapszulák újrahasznosítása

Íme egy kis összefoglaló arról, hogy milyen sajátosságai vannak egyes márkáknak.

Nespresso kapszulák

A Nespresso eszpresszó alapú kávéitalokat kínál, így, ha te a hagyományos ízeket vagy a rövid kávét szereted, akkor érdemes ettől a márkától kávégépet és kapszulákat vásárolnod. A Nespresso termékkínálatában elsősorban prémiumkategóriás kávékat találhatsz, ebből kifolyólag nemcsak a kávégép, de a kávékapszulák ára is magasabb a Tassimo-hoz vagy a Dolce Gusto-hoz képest. Viszont a Nespresso kapszuláka a többi versenytársával ellentétben újra lehet hasznosítani, így, ha szeretnéd a kávézást is környezettudatosan megoldani, akkor érdemes a Nespresso-t választani.

Válaszd a Nespresso-t, ha:

  • környezettudatos vagy
  • szereted a minőségi kávét
  • szereted az eszpresszót

Dolce Gusto kapszulák

A Dolce Gusto mellett szól, hogy ezzel a kávégéppel sokkal több más márkájú kapszula is kompatibilis. A Dolce Gusto a Nespresso-val ellentétben nem csak eszpresszót, hanem más kávéitalokat is kínál, például forrócsokit vagy teát is. A Dolce Gusto kapszulák és a kávégép is jelentősen olcsóbbak, ezzel szemben nem nyújtanak olyan élményt, mint a Nespresso kapszulák. Itt nem arra kell gondolni, hogy jobbak vagy rosszabbak, hanem mások. Például a Dolce Gusto többféle ízesítésű kávét kínál a különleges ízek kedvelőinek. Ezen kívül a márka termékkínálatában tejes kávéitalok is szerepelnek, így, ha szereted hosszan élvezni az italod, akkor a Dolce Gusto a nyerő választás.

Válaszd a Dolce Gusto-t, ha:

  •  sokféle kávé közül szeretsz válogatni
  • fontos neked az ár
  • más márkájú kávékapszulákat is szoktál vásárolni

Tassimo kapszulák

A Tassimo nagyban hasonlít a Dolce Gusto-ra, hiszen ez a márka is többféle forró italt kínál a kávé mellett és az árazásában sincsen nagy különbség. Ebbe a kávégépbe – csakúgy, mint a Nespresso kávégépekbe – csakis Tassimo kávékapszulákat tehetsz, így a Tassimo kávégépet csak akkor érdemes megvásárolnod, ha rendszeresen Tassimo kávékapszulákat fogyasztasz. 

Válaszd a Tassimo-t, ha:

  • fontos neked a stabil minőség
  • márkahű vagy
  • sokféle forró ital közül szeretsz válogatni

Az egyes márkájú kapszulák között többféle különbség lehet, például származási hely, intenzitás, pörkölési mód, aroma stb, így érdemes először többféle kávét (kapszulát) megkóstolni, mielőtt döntesz.