Megőrülök egy jó kávéért avagy miért jó kávézni?

Megőrülök egy jó kávéért avagy miért jó kávézni? 

Vajon elgondolkodtunk már azon, hogy honnan is ered a kávé iránti őrületünk? Bármilyen meglepő, ehhez az is hozzájárul, hogy a kávézás kulturális tevékenység is.

A múlt….

A kávézás kulturális tevékenységének Közel-Keletre, Etiópiára nyúlik vissza, ahol az őslakosok már a 10. században fogyasztották a kávébabot főzött ital formájában. Az etióp kultúra részét képezte a kávézás, és a hagyomány szerint vendégszeretően megosztották más népekkel is.

Az arab országokban a kávé elterjedése a 15. században kezdődött, ahol a városokban kávéházak nyíltak, itt a gazdagok és az értelmiség találkoztak és beszélgettek. A kávézás ezzel a kulturális tevékenységgé vált, ahol a barátok, családtagok és a közösség tagjai összejöttek és beszélgettek.

A kávézás a 17. században terjedt el Európában. Először az oszmán birodalomban, majd Németországban, Franciaországban, Angliában és más európai országokban. Az európai kávéházak hasonló funkciókat töltöttek be, mint az arab kávéházak: olyan helyekké váltak, ahol az emberek találkozókat szerveztek, ahol beszélgethettek és élvezhették a kávét.

Ma a kávézás világszerte elterjedt kulturális tevékenység, kávéházak, kávézók a világ minden táján találhatók, ahol a emberek összejönnek és élvezik egymás társaságát egy jó a kávé mellett.

Miért jó kávézni a barátokkal, ismerősökkel?

A kávézás a barátokkal vagy ismerősökkel jó lehetőség a szociális kapcsolatok kialakítására és erősítésére. A kávézás egy olyan közös tevékenység, ahol a barátok vagy ismerősök könnyen beszélgethetnek egymással egy kellemes környezetben. A kávézás egyfajta szeánsz is, az emberek tudatában a kikapcsolódással és pihenéssel kötődött össze. A barátokkal együtt eltöltött kellemes időtöltés erősíti a kapcsolatokat. A kávézás kávéházban lehetőséget nyújt új emberekkel való megismerkedésre is. A kávézás egy szórakoztató tevékenység, amely lehetőséget nyújt a jókedvű, önfeledt kikapcsolódásra. Ezen kívül a kávézás a barátokkal egy jó módja annak, hogy kilépjünk a mindennapi élet stresszéből és feltöltekezzünk újra, ráadásul közösen.

Hangolódj rá a barátaidra és fogyasszatok el együtt egy őrülten klassz cappuccinot!