5 tipp a kávészünet eltöltésére

5 tipp arra, hogy ne csak a munkahelyi pletykázásra használjuk a kávészünetet

A munkahelyi kávézás lehet az egyik legfontosabb közösségi tevékenység, ami az irodai életben történik. Egy jó kávé szünet nem csak arra ad lehetőséget, hogy feltöltődjünk koffeinnel, hanem arra is, hogy egy kicsit kikapcsoljunk a munkából, és beszélgessünk a kollégáinkkal. Azonban az is előfordulhat, hogy néha unalmasnak tűnik az összeszokott rutin, és valami új impulzusra van szükség. Íme néhány tipp, hogyan dobhatjuk fel a munkahelyi kávézást:

 

  1. Kávézó játékok: Ha szeretnénk megtörni a csendet és hangulatot teremteni, érdemes kávézó játékokat játszani. A klasszikus játékok, mint a sakk vagy a kártya, ideálisak erre a célra, de vannak speciális kávézó játékok is, amelyeket szintén lehet játszani, például az „Igaz vagy Hamis” vagy a „Kitalálod-e, hogy mi van a csészédben?” (különféle kávéitalok, teák, esetleg tej vagy limonádé is lehet egy-egy pohárban).

 

  1. Kávézó téma: Egy jó módja annak, hogy felvidítsuk a hangulatot, hogy kávézással kapcsolatos témát válasszunk, amelyre mindenki kíváncsi lehet. Lehet, hogy beszélünk arról, hogyan készül a kávé különböző helyeken a világban, vagy éppen az érdekes kávézók történeteiről, amelyekről hallottunk.

 

  1. Kóstoló: Kérjük meg a kollégáinkat, hogy hozzanak magukkal kedvenc kávéjukat, és tartsunk egy kis kóstolót. Ez lehetőséget ad arra, hogy új kávékat próbáljunk ki, és megoszthassuk egymással a kedvenc ízeket.

 

  1. Kávézó nyomkövető: Ha többen is járnak kávézni, akkor érdemes lehet egy kávézó nyomkövetőt létrehozni, amelyben rögzítjük a különböző kávézókat, amelyeket kipróbáltunk. Így a következő alkalommal, amikor új helyre mennénk kávézni, könnyebben dönthetünk.

 

  1. Kávézó rendezvény: Ha a munkahelyünkön van egy kávézó, érdemes lehet rendezvényeket szervezni, mint például egy kávézó fesztivált. Ez lehetőséget ad arra, hogy megismerjük https://www.tomilla.hu/rovatok/blog/mit-kell-tudni-a-kaveszemekrol/ az új kávék világát, és beszélgethessünk a különböző országok kávézási szokásairól.