Kávék a világ minden tájáról

Kávék a világ minden tájáról

Espresso

Kezdjük is a napot egy erős feketével, az olaszok kedvenc espressojával. Az olaszok nagyon tudnak kávézni :) És talán azt sem túlzás mondani, hogy ez az a kávé, amit a legtöbben fogyasztanak a világon. Azonban ha egy kis változatosságra vágysz, egyik reggel, igyál egy klasszikus olasz kávét: espressot, tej és cukor nélkül. Ha édes, tejes reggeli italokhoz szoktál akkor talán furcsa lesz, de unalmas biztosan nem :)

Cappuccino

Az osztrák és olasz kávé kultúrában is régóta jelen lévő kávé. Olaszorszában gyakori reggeli ital, olyannyira, hogy nem is szokás 11 óra után rendelni. Ahogy Magyarországon is sokan jó adag tejjel isszák kávéjukat reggel, ott egy kicsit megbolondítva fogyasztják összetevőit tekintve lényegében ugyanazt. Ha kicsit te is csavarsz egyet és az espressoba gőzölt és habos tejet keversz, és egy kissé előmelegített csészébe töltöd, máris egészen más élményben lesz részed, mint amit a megszokott tejeskávé nyújt :)

Flat white

Ausztráliából származik és a cappuccinohoz áll talán a legközelebb. A flat white “mikrohabbal” készül, nem tejhabbal, így - mivel kisebb a buborékok térfogata - lágyabb ízélményt kínál. Hagyományosan dupla espressoval kínáljuk, így még nagyobb koffeinbomba a szervezetednek!

Café bombón

A forró spanyolok nem véletlenül kedvelik ezt a kávékülönlegességet :) Édes, nem túl erős,de mégsem a tejeskávé-kategória, mert csak egy gyors kávé… Ha megismered, Te is a spanyol café bombón mellett teszed le a voksod! Elkészítése: 1 rész espresso + 1 rész édesített sűrített tej! Elég egyszerű, nem?! Sőt, lehet, hogy már ittál is ilyet, csak nem tudtad! 

Török kávé

Nem nehéz kitalálni, hogy ez egy törökök által elterjesztett kávéital. Az őrölt kávét cukorral és vízzel főzik fel. A török kávé íze gazdag, édes és fűszeres. Ha egy igazán ínyenc reggeli kávéval kezdenéd a reggeledet, akkor válaszd ezt :)  Vigyázz az utolsó korttyal, a zacc általában ott ül az alján, a török jósok ebből olvasták ki az ember jövőjét, de finomnak semmiképpen nem mondható!

Bécsi kávé

Ezt sem nehéz kitalálni, hogy honnan származó kávé. Az Ausztriában kedvelt különlegesség egy reggelt igazán fel tud dobni. Ha szereted az igazán édes kávé élményeket, akkor ezt mindenképpen iktasd be a reggeli kávézásba legalább alkalmanként! Mi kell hozzá? Csokiöntet, kávé és tej egymásra rétegezve. A tetejére tégy egy kis tejszínhabot, és egy szem kávét vagy kávébab alakú csokit, hogy még szép is legyen. Édes élet, édes reggel, milyen jó nap lesz ez!

Bármelyik kávékülönlegességet választod a világ egyik pontjáról, válaszd hozzá alapanyagként termékeink egyikét! Nem bánod meg! Jó kávézást kívánunk és szép reggeleket!