Coffee ESE PODs Bristot koffeinmentes Decaffeinato 50 db

Kód: 5556
7 690 Ft –7 %
Astuccio cialde Decaffeinato BAR50 cialda1
7 690 Ft –7 % 7 090 Ft / db 5 583 Ft ÁFA nélkül
Raktáron

Tartalom: 50 x 7g gramm

Részletes információ

Termék részletes leírása

Koffeinmentes adagolt őrlemény, gazdag aroma és intenzív íz.

A koffeinmentes kávé olyan kávé, amelyből eltávolították a koffeint, ill koncentrációja körülbelül 97%-kal csökkent. Szívbetegek és magas vérnyomásban szenvedők számára a klasszikus kávé helyett melta vagy más koffeinmentes kávétermékekkel együtt ajánljuk. A világ kávéfogyasztásának körülbelül 10%-át teszi ki. Klasszikus őrölt kávé és instant kávé egyaránt kapható. Egy csésze (240 ml) koffeinmentes kávé körülbelül 2-12 mg koffeint tartalmaz, egy csésze klasszikus kávé pedig körülbelül 100 mg-ot vagy többet. A koffeinmentes kávé előállítását Ludwig Roselius szabadalmaztatta 1905-ben.

Az európai eljárás a legelterjedtebb koffeinmentes kávégyártási eljárás. Ez abból áll, hogy a pörköletlen kávét vízben áztatják, majd a zöldbab felbontása után metilén-kloridban mossák. Felszívja a koffeint. Végül a kávét ismét vízben mossuk és újra szárítjuk. Az eljárás után a kávé aromás és jó ízű marad, az utóízben csak enyhe vegyszeres ízek jelennek meg.

A svájci vizes eljárás mellőzi a kémiai reakciót, de a kapott kávé kevésbé aromás és kevésbé markáns ízű. A kávét forró vízben és gőzben teljesen lefőzik, és a főzetet aktív szénszűrőn átszűrik. Az infúzióból a koffein eltávolítása után a kávébabot ismét beáztatják, és felszívva visszanyeri illatát és ízét. Szárítás után a kávébabot megpörkölik. Ennek az eljárásnak az a hátránya, hogy a koffein mellett az illóolajokat és aromákat is eltávolítja, így a kávé szagtalan és íztelen marad. Az Arabica alkalmasabb erre a folyamatra, mint a robusta.

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Ezt a mezőt ne töltse ki:

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Ezt a mezőt ne töltse ki: