COFFEE LIMIT Koffeinmentes kávébabok 250g
Kód: 26598Termék részletes leírása
COFFEE LIMIT Koffeinmentes kávébabok 250g
Kolumbiai koffeinmentes nádkávé, közepes pörkölésű, krémes édességgel, gazdag csokoládés jegyekkel és finom diós ízzel. Ez a természetes cukornádfeldolgozási eljárással készült koffeinmentes kávé megőrzi élénk ízeit, és egy olyan finom csészét kínál, amely megragadja a kolumbiai kávé esszenciáját.
A koffeinmentesítés nádcukorral – Sugarcane EA Decaf – egy olyan módszer, amellyel főként kolumbiai kávéknál találkozhatunk. Jelenleg ez a legkíméletesebb alternatíva a koffeinmentes kávé előállítására.
A cukornádat nagy mennyiségben termesztik Kolumbiában, és „természetes” etil-acetátforrásként használják ebben a folyamatban. Először a cukornádból származó melaszt fermentálják. Az erjesztés során keletkező etanolt ecetsavval keverik. Az eredmény etil-acetát, amelyet magában a koffeinmentesítési folyamatban használnak.
Eközben elkészítjük a zöld kávét, amelyből a koffeint el szeretnénk távolítani. A babokat alacsony nyomáson gőzöljük, hogy pórusaik nagyobbak és áteresztőbbek legyenek a koffein eltávolítása érdekében. A kávét etil-acetátot feloldott vízzel mossuk. Ez a vegyület helyettesíti a koffeint a molekulaszerkezetben, és így a folyadékba kerül.
A folyamatot többször megismétlik, amíg a koffein legalább 97%-át el nem távolítják a kávéból. Ha ezt a határértéket elérik, a kávébabokat ismét gőzölik, hogy eltávolítsák az etil-acetát maradványait. A gőzölés hőmérséklete körülbelül 70 fok, és ha még nyomokban is maradnak etil-acetát a kávéban, az a pörkölés során könnyen eltávolítható.
A kávét ezután ismét szárítják a kívánt, 10-12% közötti nedvességtartalomra. A szárítást gyakran vákuumos dobszárítókban végzik.
100% arabica
Terület: Huila
Feldolgozási módszer : koffeinmentes cukornád
Tengerszint feletti magasság: 1400-1900 m
Pörkölés: közepes (eszpresszó, filteres)
SCA pontszám: 82-84
Savasság: 3/5
Íz: 3/5
Test: 2/5
Kiegészítő paraméterek
Kategória: | Szemes kávék |
---|---|
Súly: | 0.25 kg |
Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!
Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!