Az invisibobble elképzelése Sophie első félévében kezdett kialakulni az egyetemen. Az egyetem alatti tanulmányai közben egyre gyakrabban zavarta, hogy hosszú haja útban van a könyvek forgatásakor, továbbá az egyetemi életstílus pörgő forgatagában is sokszor érezte, hogy valamit kezdeni kellene a hajával.

Egy, az egyetemi alatti bulira készülődve alaposan kicsípte magát, már kezdett kifutni az időből, mikor az inkább szénaboglyára emlékeztető hajával kellene valamit kezdeni. Rövid keresgélés után a kollégiumi használaton kívüli régi telefonon és egy ollón akadt meg a szeme. A haja helyett a zsínórból metszett le egy darabot, lófarokba kötötte a haját és már úton is volt. Ettől rendszerint megfájdult a feje, de gondolta, hogy majd később kezd vele valamit.

Hajnalban, az önfeledt buli végéhez közeledve Sophienak feltűnt, a telefonzsinór még mindig tartja a haját, továbbá más bulikkal ellentétben nem fájdult meg a feje.

Ekkor született meg az ötlet, hogy ezzel másoknak is segíthetne. Hosszú ideig tartó kísérletezéseket követően 2013-ban született meg a a végleges anyag és forma, a többi pedig már történelem.

Összesen 1 találat