Mit kell tudni a BOSCH TASSIMO VIVY 2 kávéfőzőről ? Komment írása

Egy praktikus és stílusos kapszulás kávéfőző, amely gyorsan és egyszerűen finom kávét készít. Na ez az, amit egy tökéletes kávégéptől elvárunk. A Bosch Tassimo Vivy 2 készülékével nemcsak különféle kávékülönlegességek készíthetők, hanem más italok is, például nagyon finom tea vagy krémes kakaó – és mindez egyetlen gombnyomással. Most pedig vizsgáljuk meg, hogy tényleg igaz-e, amit a gyártó a készülékről állít.

Egy kis technika

A Tassimo kapszulás kávégép energiafogyasztása alacsony, a főzési folyamat utáni automatikus kikapcsolásnak és az innovatív fűtési rendszernek köszönhetően, amely a használatkor csak a szükséges mennyiségű vizet melegíti fel, energiafogyasztása mindössze 1300 W. A 170 mm x 310 mm x 290 mm-es készülékmérettel a piac egyik legkisebb kapszula gépe. 

Kis mérete miatt a Bosch Vivy 2 nagyon helytakarékos, és bármilyen konyhában könnyen elhelyezhető. A LED kezelőpanel folyamatosan tájékoztat az eszköz aktuális állapotáról, például ha kevés a víz a víztartályban. Az egyetlen gombnyomásos italkészítés gyors és igen könnyen megtanulható és megszerethető.

Tesztre fel

Természetesen a kapszulából készült kávé minősége általában nem közelíti meg a professzionális, teljesen automatikus kávéfőző minőségét. Véleményem szerint azonban a Tassimo kávéfőzővel készített  kávé minősége nagyon jó. A csokoládés italok, mint például a Milka vagy Cadbury kakaó is kiváló minőségűek és nagyon jó ízűek, különösen, ha édesszájúak vagyunk (vagy gyermekünk) .

És hogy mennyi az annyi? Például a Jacobs Caffè Crema Classico XL kapszula 1 adagja körülbelül 120 Forintba kerül. A kapszula egy normál kávéspoharat annyira tölt meg, hogy ízlés szerint még tejet is adhatunk hozzá. A Tassimo azonban extra tejkapszulákat is kínál, amelyek tökéletesek például egy latte macchiato elkészítéséhez.

A speciálisan a Tassimo számára kifejlesztett kapszuláknak köszönhetően a kávéfőző a vonalkódon keresztül pontos információkat kap a víz mennyiségéről, hőmérsékletéről és a főzési időről, amelyek miatt így nekünk nem kell aggódnunk.

 

Ha egyszerre többféle kávét is tartunk otthon, elég nagy kihívás a kapszulákat esztétikusan és rendben tartani. A hozzá illő 64 darabos Tassimo kapszulatartó tökéletesen fog kinézni a Tassimo gép mellett és rendben tartja a kapszulákat. A forgatható kapszulatartó krómozott acélból készült és 64 kapszulát tudunk benne tárolni . Emiatt nem csak praktikus, de könnyedén láthatóvá teszi, hogy mennyi kávé maradt még és mikor jön el az ideje az újabb adag beszerzésének.

Tisztítás

A Bosch Tassimo Vivy 2 nagyon könnyen tölthető, kivehető víztartálya 0,7 literes,amely sajnos nem teljesen légmentesen zárt. Ezért a vizet gyakran kell cserélni, hogy elkerüljük a baktériumok elszaporodását. Ez különösen azok számára fontos, akik csak alkalmanként használják a kávéfőző gépet.

A vízben lévő ásványi anyagok lerakódása miatt pedig időről-időre szükségessé válik a kávéfőző vízkő elleni alapos tisztítása. Ez nem csak higiénikus szempontból szükséges, a tisztítást követően a kávé íze is sokkal finomabb lesz. A tisztítás 10 egyszerű lépésből áll:

  1. Vegyük ki a víztartályt és töltsük fel legalább 0,5 l vízzel.
  2. Tegyük a dobozban található két vízkőmentesítő tablettát  a víztartályba, és győződjünk meg róla, hogy teljesen fel vannak oldva.
  3. Amikor a tabletták teljesen feloldódtak, tegyük vissza a víztartályt a kávéfőzőbe.
  4. Helyezzük a készülékbe a Tassimo T-DISC szerviz korongot .
  5. Tartsuk lenyomva a Start gombot 5 másodpercig. Ez elindítja a vízkőtelenítési programot, és körülbelül 20 percet vesz igénybe.
  6. A program akkor fejeződik be, amikor a pohár kijelzője villogni kezd.
  7. A vízkőoldó folyamatot követően ürítsük ki a víztartályt.
  8. Töltsük fel legalább fél liter tiszta vízzel. Vegyük ki a szerviz lemezt, és nyomjuk meg a Start gombot.
  9. Ismételjük meg a 8-as pontot legalább négy alkalommal.
  10. Törölközővel tisztítsuk meg a felső rész belsejét (ahol a szerviz korong van ).

Egy szónak is száz a vége

A Bosch Tassimo Vivy 2 TAS1404 a Tassimo Vivy új, átdolgozott változata. A kezelés még könnyebbé vált, a dizájn pedig egy gombnyomással még stílusosabb. A színek változatossága és a kompakt méret miatt a Bosch Tassimo kapszulagép mindenki számára ideális lehet. Az ára kedvező, de egy csésze kávé ára viszonylag magas például egy csésze filteres kávéhoz képest, ezért  kisebb háztartásokba ajánljuk vagy azoknak, akik nem isznak túl sok kávét. A legnagyobb előnyt abban látom, hogy a Vivy 2 azonnal készen áll a főzésre, különösen reggel, amikor minden perc számít.Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük