Értékelés: Alpecin C1 koffein sampon Komment írása

Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Egy olyan sampont hoztam most, amely bár elsősorban férfiak számára készült, mégis nők százai, ha nem ezrei adták fejüket (hajukat :P) a kipróbálására, és használják azóta is jótékony hatásai miatt.

Míg a szüleimmel éltem, az Alpecin C1 Koffein sampon gyakran megfordult édesapám cuccai között, de sosem tulajdonítottam neki jelentőséget, gondolván, nő létemre miért is foglalkoznék én egy férfi samponnal. Már a megjelenése is elég férfias, szögletes, fekete, bár én kifejezetten szeretem ezt a színt. 

Na de a lényeg, hogy a párom is kapott nemrég ajándékba egy ilyen sampont, bár ő ebből a szempontból szerencsés alkat és kifejezetten nem fenyegeti a hajhullás veszélye. Engem viszont annál inkább, ráadásul, ami hajszál a fejemen marad, az is vékonyszálú, így egészen biztos, hogy sosem nyernék hajvolumen-versenyt (már ha lenne ilyen). Ennek fényében vettem a kezembe közelebbi tanulmányozás érdekében ezt az ajándékot, és a neten is utánaolvasgatva meglepődve kellett rájönnöm, hogy ezt a sampont bizony nők sem restek használni. Sőt, kifejezetten ajánlják a hajhullás megállítására, vagy azoknak, akik szeretnék kicsit felturbózni a hajnövesztés folyamatát. Mivel rám mindkét dolog igaz, így keresve sem találhattam volna magamnál jobb tesztalanyt, és azonnal be is vetettem új reménysugaramat.

Ahogy azt a neve is sugallja, az Alpecin C1 Koffein sampon koffeint tartalmaz, amely serkenti a hajhagymákat, fokozza a hajnövekedést és hozzájárul az örökletes hajhullás megállításához. Receptjét emellett cink is niacin is gazdagítja, amelyek a hajhagymák egészséges állapotát igyekeznek fenntartani. Az összetevők között felfedeztem a ricinusolajat is, amely – egyéb emésztőrendszeri hatásain kívül – köztudottan segíthet a hajnövesztésben, így szkepticizmusom egyre inkább halványulni látszott, de azért óvatosan reménykedtem.

Az alkalmazási utasítások szerint a koffeinnek mindössze 2 perc is elegendő, hogy közvetlenül behatoljon a hajhagymákba és kifejtse aktiváló hatását, de ha hosszabb ideig van a fejbőrön, az eredmény még erősebb lehet. Ezt egyébként a netes kommentek is megerősítették, így amikor van rá időm, több, akár 30 percig is a hajamon hagyom a sampont. Viszont szigorúan csak a fejbőrömön, a hajhosszomat a végén csak átmosom vele, mivel észrevettem, hogy szárítja a hajamat. Amit azonnal észrevettem, hogy az Alpecin C1 Koffein sampon használata után a hajam sokkal kellemesebb tapintású lesz, amely valószínűleg a szilikonmentes összetétel érdeme. Egy hónapos használat után elmondhatom, hogy a hajam szerkezete látványosan javult (még a párom is megjegyezte, és valljuk be, férfiaktól ritka az ilyen vallomás), jobban fésülhetővé, és már nem találok annyi hajszálat a ruháimon és a párnámon, mint azelőtt. Ez számomra hatalmas eredmény! Azt tudni kell, hogy férfi sampon lévén az Alpecin C1 Koffein sampon illata is férfias, ezért nem árt, ha megmutatjátok a párotoknak, mit használtok, mielőtt kellemetlen beszélgetésbe bonyolódtok. 😛 Én biztos, hogy folytatom a termék használatát és egyben csatlakozom is az Alpecin termékeket ajánlók táborához, illetve szétnézek a termékcsaládban, hátha akad még kipróbálásra érdemes darab. Ha igen, mesélni fogok róla. 😊

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük